Appartementen in Siracusa

#OnlyBeFrom meer dan 20.000 bestemmingen

9

Appartementen in Siracusa

ordenen:
Populariteit
Prijs
Beoordeling
Afstand tot het centrum
Grootte
Kamers

Appartementen in Syracuse – Boutique-vakantiewoningen

Gelegen op het eiland Sicilië, benadrukt Syracuse de eeuwenoude schoonheid van Italië. Het lijkt alsof de tijd stilstaat langs de eindeloze rijen met citrusorchideeën en tussen de oude Griekse ruïnes die verspreid zijn over de stad. In het hart is Syracuse een vlaag van traditionele Italiaanse sferen, inclusief uitgestrekte pleinen omringd door grootse, barokke architectuur en smalle steegjes die richting de zee kronkelen. Aan de kust biedt het glinsterende Mediteraanse water een prachtige achtergrond voor de buitencafés en –restaurants. Maar Syracuse is niet een slaperige middeleeuwse stad. Het galmt met een levendige sfeer die door het oude centrum klinkt, rond de bruisende straatmarkten en de fijne collectie winkels en bars. Onze appartementen in Syracuse bieden het perfecte verblijf om het prachtige decor van de stad te verkennen.

Een eeuwenoud landschap – Activiteiten in Syracuse

De Musea en galerijen in Syracuse

Dankzij de lange geschiedenis en rijke verzameling van Italiaanse tradities, is Syracuse de thuisbasis van een aantal prachtige musea en galerijen, allen in de buurt van onze appartementen in de stad. Als u deze mooie stad goed wilt leren kennen, zorg dan dat u een aantal van deze fascinerende instellingen bezoekt.

Het museum Delle Lacrimazione is een religieuze tentoonstelling van de gebeurtenissen en verhalen omtrent het huilende maagdenbeeld. Onder het Santuario della Madonna delle Lacrime kunt u ook rondlopen tussen de 5.000 terracottabeelden. Omdat het een eeuwenoud archeologisch museum is, heeft u ook de kans om de opgravingen aan het Piazza della Vittoria van vlak buiten te bekijken.

Syracuse staat bekend om haar productie van papyrusdocumenten, en de Bellomogalerij is volledig aan deze ambacht gewijd. De galerij bevindt zich vlak bij de bekende Aretuafontein en bevat een collectie papieren documenten gemaakt van papyrus, inclusief briefkaarten, notitieboekjes, boekenleggers en nog veel meer. Het is de perfecte plek om de schoonheid van papyrusdocumenten te ontdekken en tegelijk een souvenier te kopen.

Ook dicht bij de Aretusafontein ligt de Regionale Galerij van Paleis Bellomo, die zich binnenin een indrukwekkend 13e-eeuws paleis in Catalaans-Gotische stijl bevindt. Hier vindt u een aantal tentoonstellingen van stenen werk en keramiek uit de vroege Byzantijnse en Normandische tijdperken alsmede een grote verzameling religieuze kunstvoorwerpen.

Hoewel het wordt beschouwd als een modern museum, toont het Archeologisch Museum Paolo Orsi de meest fascinerende archeologische collecties van de stad. Door middel van vier secties neemt het museum u mee door de geschiedenis van Syracuse, vanaf haar ontwikkeling tot aan de late Romeinse periode.

Appartementen in Syracuse – Aparthotels in Syracuse

Aparthotels in Syracuse

Gelegen op het schilderachtige eiland Sicilië, heeft Syracuse zowel een eeuwenoude geschiedenis als een levendige, hedendaagse scene. De aparthotels in Syracuse weerspiegelen deze mix van persoonlijkheden met het aanbod van charmante Italiaanse guesthouses verstopt in de wirwar van straten, moderne hotels met ongeëvenaarde Italiaanse gastvrijheid en een groot aanbod van luxe faciliteiten. Elders vindt u rustige hostels voor een goedkoper verblijf, en vakantieappartementen met uitzicht op het schitterende landschap van de regio alsmede de stijgende spitstorens van de stad. Waar u ook kiest te verblijven, Syracuse zal u om elke bocht weer verrassen.

Archimedes en de Grieke geschiedenis van Syracuse

Veel mensen beweren dat Syracuse mooiere Griekse ruïnes herbergt dan Griekenland zelf, en u vindt deze eeuwenoude bezienswaardigheden verspreid over de stad en het omringende natuurlijke landschap. De Grieken regeerden jarenlang over een deel van Sicilië, inclusief Syracuse, de plek waar de beroemde wiskundige Archimedes werd geboren.

De meest bekende Griekse bezienswaardigheid in de stad is de ‘vallei van de tempels’, wat een eerbetoon is aan zeven Griekse goden, allen vereeuwigd in een eigen tempel. Het oude Griekse bewind werd pas in 215 v. Chr. beëindigd door de Romeinen, die de stad belegerden.

Dankzij de oorlogsuitvindingen van Archimedes kon de stad een lang stoïcijns gevecht aangaan. De klauwuitvinding van Archimedes bood veel hulp. Hiermee werden Romeinse schepen uit zee getrokken en liet men deze zo zinken. Maar ondanks de moedige strijd van Syracuse wonnen de Romeinen uiteindelijk en werd Archimedes gedood.

De beroemde laatste woorden van Archimedes, “Verstoor mijn cirkels niet”, werden opgevangen toen een Romeinse dienaar, die het bevel had gekregen de wiskundige niet te doden, zijn meerderen niet gehoorzaamde en Archimedes toch doodde.

Vervoer naar Syracuse

Syracuse wordt bediend door Catania Airport, wat ongeveer een uur rijden is vanaf het centrum van de stad en onze appartementen in Syracuse. Buiten de terminals kunt u de bus pakken die rechtstreeks tussen de luchthaven en Syracuse rijdt, wat iets meer dan een uur duurt en de goedkoopste manier is om de stad te bereiken. Als alternatief kunt u een taxi pakken, wat sneller gaat dan de bus, maar ook wat meer kost.

Ook is er een efficiënte treindienst vanaf het centrum van Catania naar Syracuse, maar dit kost extra tijd om vanaf de luchthaven in Catania te komen. De treinen zijn vaak langzamer dan de bussen omdat deze tijdens de reis vaak stoppen. Er is ook een langeafstandstrein vanuit Rome maar dit kan ongeveer 10 uur duren.

Als u eenmaal in Syracuse bent, is het makkelijk om u te voet te verplaatsen aangezien alle belangrijke bezienswaardigheden zich op loopafstand van elkaar bevinden.

Inschrijven voor onze aanbiedingen
Wat te doen