Appartementen in Gerona

#OnlyBeFrom meer dan 20.000 bestemmingen

8

Appartementen in Gerona

ordenen:
Populariteit
Prijs
Beoordeling
Afstand tot het centrum
Grootte
Kamers

Appartementen in Girona – Goedkope boutique-huurwoningen

Girona ligt in het hart van Catalonië en vormt een historisch beeld. Gekenmerkt door eeuwenoude huizen, puntige kerken en bouwvallige straten, neemt de stad u mee terug in de tijd. De stad wordt omringd door oude stadsmueren en is de thuisbasis van de best bewaarde Joodse wijk van Catalonië, terwijl de rivier de Onyar om de stad heen stroomt en wordt uitgelijnd door kleurrijke appartementengebouwen. Girona heeft een aantal musea en eigenzinnige ambachtelijke winkeltjes, maar staat vooral bekend om haar snelgroeiende foodie-scene. Overal in de stad vindt u een aanbod aan lokale, authentieke restaurants die een aantal van de beste Spaanse gerechten van het land serveren. De geplaveide steegjes bieden de perfecte sfeer om te relaxen met wat tapashapjes en een glas wijn. Neem een duik in het historische landschap en de heerlijke foodie-scene met onze appartementen in Girona. Wij hebben een aanbod van boutique-accommodatie verspreid over de stad op loopafstand van alle belangrijke bezienswaardigheden.

Musea en middeleeuwse kloosters – Wat te doen in Girona

Ontdek meer van Girona en haar fascinerende verleden door alle belangrijke attracties te bezoeken. Dankzij de centrale ligging van onze appartementen in Girona is het makkelijk al deze iconische bezienswaardigheden te vinden en deze fascinerende stad goed te leren kennen.

Alternatieven om de cultuur van Girona te verkennen

Girona is een drukte van culturele activiteiten maar er zijn een aantal manieren waarop u de stad echt goed kunt leren kennen, wat een bezoek aan de minder bekende plekjes van de stad inhoudt.

‘Castellers’ vormen een belangrijk onderdeel van de Catalaanse cultuur, en behoren tot een traditie die al generaties lang wordt doorgegeven. In principe zijn ‘Castellers’ menselijke torens, met groepen getrainde volwassenen en kinderen die er altijd naar streven hoger te klimmen. Als u hier meer over wilt weten, kunt u natuurlijk altijd zelf een dagje een casteller worden. Overal in de stad vindt u plekken waar u meer te weten kunt komen over deze getalenteerde kunstvorm en waar u het zelf kunt uitproberen.

Als u opzoek bent naar wat meer historie en wat minder activiteit, overweeg dan een ondergrondse bunker te bezoeken. Het is niet de meest gebruikelijke manier om Girona te ontdekken, maar het schetst een fascinerend beeld van de regio tijdens de Spaanse Burgeroorlog, toen deze ondergrondse bunkers werden gemaakt.

Gaudi is de meest beroemde architect van Catalonië, maar er waren een aantal andere architecten die net zo getalenteerd waren. Raphael Maso is een van deze architecten die tijdens de 20e eeuw uitzonderlijke Catalaanse meesterwerken heeft gecreëerd. U kunt het huis van Maso in Girona bezoeken waar u kunt rondwandelen tussen meubelen die door de architect zelf zijn ontworpen en waar u een uitzicht over de rivier de Onyar heeft vanuit een ander perspectief.

Foodies zullen genieten in Girona. IJs is een zeer populaire trend in de stad waar u een aantal eersteklas ijssalons zult vinden. Rocambloesc wordt beschouwd als de beste. Jordi Roca is de eigenaar van deze ijssalon en het heeft een heel assortiment aan fantastische smaken, geserveerd in een draagbare pot zodat u het kunt eten terwijl u de stad verkent.

Als u meer een bierliefhebber bent, maakt u zich dan geen zorgen! Girona wemelt van de lokale brouwerijen. Neem een kijkje bij Moska, een van de meer populaire brouwerijen, waar u wat kunt leren over het proces en zelf wat van de heerlijke lokale smaken kunt proeven.

Appartementen in Girona – Aparthotels in Girona

Aparthotels in Girona

Aparthotels in Girona weerspiegelen de middeleeuwse, historische sfeer van de stad en bieden zodoende tal van rustieke, traditionele accommodatieopties die overal zijn te vinden, van de kronkelende straatjes in de Joodse wijk tot de meer moderne delen van de stad. Van luxe hotels die wijzen naar de groeiende moderne scene van Girona en levendige hostels die een rauwe kijk op de stad bieden, tot vakantieappartementen die uitkijken op leuke souvenirwinkeltjes en de schilderachtige rivier, er is voor ieder wat wils in Girona. Ook is de accommodatie hier betaalbaar, waardoor u de stad in stijl kunt verkennen.

Vervoer naar Girona – Openbaar vervoer in en rond de stad

Girona is heel eenvoudig te bereiken aangezien het verbonden is met veel andere populaire bestemmingen in Catalonië. Als u per vliegtuig in Girona aankomt, zijn er twee hoofdzakelijke opties. Girona heeft haar eigen vliegveld, dat niet ver van het stadscentrum ligt. U hoeft vanaf de terminals slechts de bus of de trein te pakken om de stad in te komen. Als alternatief kunt u buiten op het vliegveld een taxi pakken die u tot aan de deur van uw verblijf brengt.

Een andere populaire optie is aankomen op Barcelona Airport. Barcelona ligt ongeveer een uur van Girona en heeft een snelle transfer. Vanaf het vliegveld stapt u op een trein naar het centrum van Barcelona, waar u een rechtstreekse trein naar Girona kunt pakken op het centrale Sants-station.

Zodra u in Girona bent, hoeft u waarschijnlijk geen openbaar vervoer meer te gebruiken. Onze appartementen in Girona zijn centraal gelegen dus u bevind zich temidden van alle actie. De beste manier om de stad te verkennen is te voet. Alles ligt dicht bij elkaar, en u kunt ronddwalen in het doolhof van middeleeuwse steegjes, en hier en daar stoppen bij ijssalons, koffiehuizen en ambachtelijke winkeltjes.

Als u het prachtige platteland rondom Girona wil ontdekken, zijn er voldoende busdiensten die vanaf de stad rechtstreeks naar alle hotspots reizen. Dit biedt een fantastisch uitzicht op het landschap en het is een goedkope, makkelijke manier om Catalonië te verkennen. Er zijn ook een aantal treindiensten die Girona met andere Catalaanse steden verbindt alsmede een aantal veelbezochte strandbestemmingen langs de Costa Brava.

Inschrijven voor onze aanbiedingen
Wat te doen