Appartementen in Catania

#OnlyBeFrom meer dan 20.000 bestemmingen

31 Appartementen gevonden

Laatste reacties

Onze appartementen in Catánia, Italië hebben een score van 8.3 op 10 op basis van 56 meningen. Boek uw appartement vanaf 28EUR/nacht.

Appartementen in Catania – Boutique-vakantiewoningen

Catania is gelegen aan de oostkust van Sicilië en wordt geflankeerd door traditionele Italiaanse charme en een tastbare energie. De stad is geschikt voor een jeugdig publiek, beschikkend over een levendige studentenpopulatie, maar er zijn tal van eeuwenoude bezienswaardigheden te verkennen. In het hart van Catania schuilt een pittoreske historische stad, te vinden op de UNESCO-lijst, waar prachtige palazzos schouder aan schouder staan met barokke kerken en uitgestrekte pleinen. Bovendien staat de stad bekend om zijn levendige vismarkt – beschouwd als een van de beste op het eiland. Voeg dit samen met de non-stop bar, club en restaurantscene en u heeft een energieke stad met veel facetten om nog te ontdekken. Overdag kunt u door de rustieke straatjes van de oude stad dwalen, genietend van de traditionele Italiaanse gerechten en ’s avonds kunt u zich mengen met de drukte en feesten tot de zon zich in de verte laat zien boven het silhouet van de Etna. Begeef u in het betoverende karakter van de stad met onze appartementen in Catania, waarmee u de kans krijgt om de stad als een local te ontdekken en te genieten van de traditionele sfeer.

Appartementen in Catania – Aparthotels in Catania

Must-visit wijken van Catania

Catania is gemengd tot een mengelmoes van oude straatjes, uitgestrekte pleinen en brede boulevards. Op elke hoek is wat anders te zien en er zijn tal van geweldige plekjes in de stad om te ontdekken. Met onze appartementen in Catania kunt u door de oude Italiaanse straatjes dwalen en alle kanten van de stad verkennen.

Shopfanaten moeten rechtstreeks naar Via Etnea, de belangrijkste winkelstraat van de stad. Langs dit drukke stuk weg kunt u in boutique-winkels duiken, warenhuizen bezoeken en ambachtelijke winkeltjes verkennen, die allemaal in de schaduw staan van de indrukwekkende Etna.

Piazza del Duomo is een UNESCO werelderfgoed en is gelegen in het centrum van de oude stad. Naast de vele koffiehuizen, is het ook omzoomd door een adembenemende selectie van barokke architectuur.

Dan is er Via Crociferi, beschouwd als een van de meest pittoreske straten van de stad. Ideaal voor een ochtendwandeling, heeft dit deel van de stad een verzameling prachtige kerken en sierlijke 18de-eeuwse paleizen. Via Crociferi begint bij de Arco di San Benedetto, waarvan wordt gemeend dat het in slechts één nacht gebouwd is.

Aparthotels in Catania

Aparthotels in Catania gaan hand in hand met de culturele aspecten van de stad. Oude historische gebouwen huisvesten luxe hotels met moderne interieurs, terwijl traditionele Italiaanse guesthouses verstopt liggen in eeuwenoude kronkelende straatjes. Aan pleinen en kleurrijke binnenplaatsen bieden hostels een goedkope accommodatieoptie, en centrale vakantieappartementen bieden bezoekers de kans om de stad als een local te verkennen. Waar u ook naar op zoek bent in Catania, u vindt hier zeker de perfecte accommodatie die geschikt is voor uw reis, of u nu op zoek bent naar een weelderig verblijf of een betaalbare, meeslepende ervaring.

Castellos en Kathedralen – Wat te doen in Catania

Met zo veel te zien en doen in Catania, wil u dicht bij alle actie zijn. Onze appartementen in Catania zijn over de hele stad verspreid en op loopafstand van de meest belangrijke bezienswaardigheden.

De lokale markten van Catania

In ware traditionele Italiaanse stijl is Catania de thuisbasis van een aantal levendige, plaatselijke markten die elk wat aan de stad toevoegen met hun eigen persoonlijkheid. La Pescheria is de populairste markt en wordt beschouwd als de beste vismarkt van Sicilië. De markt neemt elke ochtend zijn plaats in de kronkelende straatjes die leiden naar de Piazza del Duomo en trekt met het gevarieerde aanbod van vis verschillende bezoekers. Dwaal langs de hoge kraampjes vol met sappige garnalen, dikke zwaardvis, kokkels, mosselen, zee-egels en nog veel meer. Het is de beste show van het lokale leven, vrouwen op hoge hakken kiezen uit de vangst van de dag en glimlachende visverkopers plaatsen de schelpdieren op dienbladen. Ook als vis niet helemaal uw ding is, vormt deze markt de beste introductie in de hectische sfeer van Catania en zijn er langs de weg tal van authentieke restaurants weggestopt.

Voor een minder vissige ervaring, bezoek La Fiera die elke ochtend plaatsvindt behalve op zondag. Op deze markt vindt u van alles; tafels beladen met verse, lokale producten tot handgemaakte prullaria. U kunt heerlijke snacks inkopen terwijl u uw weg baant langs de kleurrijke drukte, of genieten van een heerlijk kopje koffie in een van de cafés en alle actie aan u voorbij laat gaan.

Uw weg door Catania – Openbaar vervoer en luchthavendiensten

Catania wordt bediend door de luchthaven Catania Fontanarossa, ook bekend als Vincenzo Bellini Airport. Er zijn verschillende manieren om vanuit de luchthaven het stadscentrum te bereiken. De busdiensten verbinden de luchthaven en het centraal station van Catania, die ongeveer 4 km van de terminals ligt. Vanaf het station kunt u naar het centrum reizen of naar andere bestemmingen in Sicilië en het vasteland van Italië. Er zijn ook busdiensten die direct tussen het centrum en de luchthaven reizen. De rit duurt ongeveer 20 minuten, afhankelijk van waar u uitstapt, en u kunt uw ticket op de luchthaven kopen.

Eenmaal in het centrum kunt u gebruik maken van de lokale bussen om van de ene bezienswaardigheid bij de andere te komen. Maar houd in gedachten dat veel van de belangrijke bezienswaardigheden zich op loopafstand van elkaar bevinden, dus u kunt de stad te voet doorkruisen en een eerste hand ervaring krijgen van de plaatselijke cultuur.

Inschrijven voor onze aanbiedingen
Onze hoofdbestemmingen