Appartementen in St Stephen's Basilica

#OnlyBeFrom meer dan 20.000 bestemmingen

11

Appartementen in St Stephen's Basilica

ordenen:
Populariteit
Prijs
Beoordeling
Afstand tot het centrum
Grootte
Kamers

Wat te doen

Bezienswaardigheden  

Budapest Opera House 27 Appartementen
Parliament 4 Appartementen
Chain Bridge 3 Appartementen
Fisherman's Bastion 3 Appartementen
Heroes Square 2 Appartementen
Gellért Thermal Baths 2 Appartementen

Laatste reacties

Onze appartementen in St Stephen's Basilica, Boedapest, Hongarije hebben een score van 4.3 op 5 op basis van 72meningen. Boek uw appartement vanaf US$44/nacht

Appartementen in de buurt van de Sint Stefanus Basiliek: Boedapest

De hoofdstad van Hongarije, de mysterieuze stad Boedapest, is de parel van Oost-Europa. Het waren vroeger twee afzonderlijke steden, Boeda en Pest, die tegenover beide oevers van de rivier de Donau lagen, totdat ze samensmolten in de prachtige stad 1873. Vanwege de locatie en de rijkdom was de stad het toneel van talloze nederzettingen, invasies en conflicten. Ze werd doorkruist door veel culturen, van de Kelten tot de Mongolen en de Ottomanen. De stad verwelkomt elk jaar meer toeristen dan er permanente inwoners zijn, vanwege de gevarieerde architectonische schoonheden, cultuur, landschappen en uitgebreid historisch erfgoed.

Een van de meest bezochte historische gebouwen is de prachtige Sint Stefanus Basiliek. De naam is verschuldigd aan de eerste koning van Hongarije, die leefde tussen 975 en 1038 AC. De legende zegt dat de rechterhand van de monarch in de reliekschrijn van de basiliek ligt.

Na een halve eeuw in aanbouw, werd het 96 meter hoge gebouw voltooid in 1905. De oorspronkelijke plannen zijn van de architect Miklós Ybl, die het in een neoklassieke stijl bedacht, gebaseerd op een plant in de vorm van een Grieks kruis. Vanaf de top van de torens heb je een prachtig uitzicht over de stad Boedapest. Huur een appartement in de buurt van de Sint Stefanus basiliek en geniet van het melodische geluid van de historische klokken.

Appartementen in de buurt van de Sint Stefanus Basiliek - Plaatsen om te bezoeken in de buurt van de Sint Stefanus Basiliek

Accommodatie in de buurt van de Sint Stefanus Basiliek

Er zijn talloze toeristische accommodaties in de buurt, omdat hij zich in het centrum van Boedapest bevindt. Er zijn internationale hotels, jeugdherbergen en pensions die een breed scala aan prijzen en afmetingen bieden. Het is echter raadzaam om je eigen plekje te vinden om deze Oost-Europese ervaring optimaal te beleven. In de traditionele gebouwen die samensmelten met de geschiedenis en cultuur van de stad, vindt je klassieke appartementen waar je je echt betrokken zult voelen bij de levensstijl van Boedapest. Onze volledig ingerichte accommodaties zijn de perfecte setting voor je vakantie; we hebben accommodaties met uitzicht op de basiliek, in de buurt van de Donau, met verschillende grote kamers of studio's voor stelletjes of solo reizigers. Jij kunt kiezen wat het beste past bij jouw behoeften en smaak.

Plaatsen om te bezoeken in de buurt van de Sint Stefanus Basiliek

Hoe bereik je de Sint Stefanus Basiliek

De Sint Stefanus Basiliek ligt in het centrum van de stad, dus het is niet moeilijk om er te komen. Als je van de internationale luchthaven Budapest Ferenc Liszt komt, kun je de basiliek van Sint Stefanus bereiken door bus 100E te nemen naar Deák Ferenc tér M en bij de laatste halte uit te stappen. De reis duurt ongeveer 45 minuten. Vanaf het centraal station Budapest-Keleti kun je een taxi nemen die je in ongeveer tien minuten bij de Sint Stefanus Basiliek brengt of neem de metro (lijn M2) richting Déli pályaudvar M en stap uit bij het Deák Ferenc-plein, op slechts honderd meter van de basiliek. De rit met de metro duurt ongeveer vijftien minuten.

Inschrijven voor onze aanbiedingen
Wat te doen