Appartementen in Puerta del Sol

#OnlyBeFrom meer dan 20.000 bestemmingen

106

Appartementen in Puerta del Sol

ordenen:
Populariteit
Prijs
Beoordeling
Afstand tot het centrum
Grootte
Kamers

Wat te doen

Bezienswaardigheden  

Plaza de España 99 Appartementen
Museo del Prado 72 Appartementen
Museo Reina Sofía 70 Appartementen
Plaza Mayor 50 Appartementen
Palacio Real 49 Appartementen
IFEMA 21 Appartementen
Santiago Bernabeu 10 Appartementen
Torres Kio 2 Appartementen

Laatste reacties

Onze appartementen in Puerta del Sol, Madrid, Spanje hebben een score van 3.9 op 5 op basis van 164meningen. Boek uw appartement vanaf US$49/nacht

Appartementen dicht bij Puerta del Sol: Redelijke accommodatie in het stadscentrum

Puerta del Sol ligt in het hart van Madrid. Deze plek barst van de historie – de politieke, sociale en stedelijke historie van de stad is geconcentreerd rond dit punt. Het plein is overal getuige van geweest, van de eerste bewoners van de stad tot de grote politieke rampen. Vandaag de dag is het een trekpleister voor toeristen die veel te bieden heeft. Het is de thuisbasis van klassieke warenhuizen, zoals el Corte Inglés, en een metrostation dat de naam van het plein draagt. In de omgeving zijn er veel bars en cafés te vinden.

Huur vakantieappartementen vlakbij Puerta del Sol vanaf €20

De oorsprong van Puerta del Sol is niet geheel duidelijk, maar waarschijnlijk werd het tijdens de middeleeuwen een bekend punt, toen het de toegangspoort tot Madrid was. De naam dateert uit 1520, toen het bestuur van Madrid bijeenkwam om de opstand tegen koning Karel II van Spanje te organiseren. Zij besloten de vesting te bouwen met de poort gericht naar het oosten, waar de zon opkomt. Vandaar de naam “Puerta del Sol”; de Poort van de Zon.

Het eerste gebouw aan het plein was de Iglesia del Buen Succeso (Buen Succesokerk). De overblijfselen van deze kerk zijn tot de dag van vandaag te zien alsmede een kleine gedenkplaat als herinnering aan de kerk bij de ingang van het treinstation van Sol. Twee andere gebouwen die aan Puerta del Sol werden toegevoegd, zijn het San Felipeklooster en het Nuestra Señora de las Victoriasklooster.

Het bekende standbeeld van Mariblanca werd in 1625 als ornament toegevoegd aan de fontein van Puerta del Sol. Het standbeeld dankt haar naam aan de waterverkopers omdat zij het steen dat voor het beeld werd gebruikt zo wit vonden. Zodoende werd het een populair beeld van Madrid en werd het versierd als er in de stad vieringen plaatsvonden. Bij de ingang van Calle Arenal staat er nu een replica van het standbeeld.

In 1768 werd het Real Casa de Correos (Koninklijke Postkantoor) gebouwd, wat tot de dag van vandaag een van Madrid’s meest iconische gebouwen is. Halverwege de 19e eeuw begon het plein meer verfijnd te raken. Er werd een nieuw bakkerij in Parijse stijl geopend, wat onmiddellijk een succes was onder de welvarende bovenklasse. De Casa Cordero werd bovenop de ruïnes van het San Felipeklooster gebouwd. Er werden gangen en bazaars, vergelijkbaar met die in Parijs, geopend. Op hetzelfde moment werd het bedrijf “Diligencias Postal Generales” opgericht in Madrid, wat nieuwe inwoners naar de stad bracht. Herbergen, een voorganger van de hostels, werden op dit moment rondom Puerta del Sol geopend, en het aantal mensen dat de buurt passeerde nam toe.

Inwoners gebruiken Puerta del Sol al als het punt voor protesten sinds 1759, toen de Esquilacherellen plaatsvonden. De Dos de Mayo-opstand tegen Napoleon vond hier in 1808 ook plaats. Francisco de Goya vereeuwigde het plein in zijn schilderij The Charge of the Mamelukes at the Puerta del Sol. Ook was het plein getuige van de proclamatie van de Tweede Spaanse Republiek. Er was zelfs een zogenaamd “rood trottoir”, waar de aanhangers van de republiek zich verzamelden voor bijeenkomsten en marsen. Het plein kreeg door de luchtaanvallen tijdens de Burgeroorlog veel te verduren. Op 1 april 1939 tekende Franco het communiqué waarmee de oorlog officieel tot een einde kwam en troepen kwamen Madrid binnen via Puerta del Sol.

Op 15 mei 2011 was Puerta del Sol de locatie voor protesten die op dat moment overal ter wereld plaatsvonden. Duizenden burgers protesteerden op het plein om hun ongenoegen te uiten over het Spaanse politieke systeem. Vier dagen later werd het plein op verzoek van de gemeenschap weer ontruimd.

Accommodatie dicht bij Puerta del Sol

Er is genoeg bewijs te vinden dat het verloop van de tijd een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten op Puerta del Sol, waar de muren, straatstenen en sierlijke beelden u zullen herinneren aan de gewelddadige, interessante en blije momenten die de stad heeft ondergaan. Om dit zelf te ervaren, kunt u een van onze appartementen in de buurt van Puerta del Sol huren. Als alternatief vindt u in de omgeving luxe en moderne hotels; sommigen zijn klein en famile-georiënteerd terwijl anderen majestueus en deftig zijn. Beide typen zijn zeer prijzig. De appartementen in de buurt zijn minstens zo goed en bovendien meer redelijk geprijsd. Ook zijn ze centraal gelegen, ruim, goed verlicht, liggen ze vlak bij het metrostation en de bushaltes, en hebben ze wifi, airconditioning, een keuken en een wasmachine. Een ander voordeel is de tijd die u zult besparen met het zoeken naar accommodatie in de buurt van Puerta del Sol – het enige wat u hoeft te doen, is uw keuze aanklikken op de website met onze catalogus. Als u alleen reist of op zoek bent naar accommodatie zonder fratsen, dan is een studio voor u de juiste keuze. Alle studio’s zijn volledig uitgerust, goed verbonden met andere delen van de stad en voorzien van een wifi-verbinding. Ook vindt u vlak bij Puerta del Sol hostels en guesthouses, maar deze hebben vaste tijden waarop u het gebouw in en uit kunt waar u zich aan zult moeten houden.

Activiteiten rondom Puerta del Sol

Naast de talloze kleine cafés en plekken waar u kunt genieten van de warme chocolademelk waar Madrid bekend om staat, zijn er een aantal bekende plekken die ontmoetingsplaatsen zijn geworden.

Puerta del Sol is een iconische plek in de stad Madrid. Als u zich graag te midden van het bruisende leven bevindt, vergeet dan niet een van onze appartementen in de buurt te huren. Als u in een van onze appartementen verblijft, kunt u winkelen, bars en nachtclubs bezoeken, en monumenten bekijken, zonder dat u hiervoor de omgeving van uw appartement hoeft te verlaten.

Vervoer naar Puerta del Sol

De luchthaven Adolfo Suárez (Madrid Barajas) ligt 14 kilometer van het treinstation Atocha. Vanaf de luchthaven vertrekken er 24 uur per dag, 7 dagen per week bussen. U kunt bus 203 naar Atocha pakken en vervolgens lijn 1 van de metro naar Puerta del Sol. Taxi’s vanaf de luchthaven hebben een vaste prijs van €30. Er worden geen extra kosten in rekening gebracht voor uw bagage. Alle internationale autoverhuurbedrijven hebben op de luchthaven een balie, in het geval dat u tijdens uw vakantie meer dan alleen Madrid wilt zien.

Inschrijven voor onze aanbiedingen
Wat te doen