Appartementen in Ponte di Rialto

#OnlyBeFrom meer dan 20.000 bestemmingen

56

Appartementen in Ponte di Rialto

ordenen:
Populariteit
Prijs
Beoordeling
Afstand tot het centrum
Grootte
Kamers

Wat te doen

Bezienswaardigheden  

Piazza San Marco 46 Appartementen
L'arsenale 31 Appartementen
Casinò di Venezia 30 Appartementen
Gallerie dell'Accademia 26 Appartementen
Piazzale Roma 12 Appartementen
Giardini della Biennale 9 Appartementen
Ponte dei Sospiri 4 Appartementen

Laatste reacties

Onze appartementen in Ponte di Rialto, Venetië, Italië hebben een score van 4.3 op 5 op basis van 408meningen. Boek uw appartement vanaf US$111/nacht

Appartementen in de buurt van de Rialtobrug: Comfortabele accommodatie

Venetië en haar bruggen zijn een allegorie naar het glorieuze verleden van deze stad van koningen, artiesten en dromers. De Rialtobrug is een van de vele bruggen in Venetië. Deze brug is de oudste van de vier bruggen over Canal Grande en daarom de meest bekende brug van de stad en een must-see voor bezoekers. De naam heeft de brug te danken aan het Latijnse Rivoaltus, wat vaste grond, vrij van overstromingen betekent. De oorsprong dateert uit het midden van de 13e eeuw, toen er een toename was van mensen en goederen naar de Rialtomarkt. In die tijd was er veel verkeer over een drijvende brug genaamd Ponte della Moneta. Deze werd vervangen door een houten brug met twee hellingen die op een centraal punt samenkwamen, en die opgeheven kon worden om boten te laten passeren.

Huur vakantieappartementen bij de Rialtobrug vanaf €20

De Ponte della Monetabrug werd geassocieerd met het gebied en de markt en werd daarom Rialtobrug genoemd. De brug brandde aan het begin van de 14e eeuw af tijdens de mislukte opstand van Bajamonte Tiepolo. In 1444 stortte de brug door het gewicht van een menigte in en werd in 1524 weer opgebouwd, om vervolgens opnieuw in te storten. Het idee om de brug te renoveren kwam 27 jaar later. Voor deze aangelegenheid presenteerden verschillende bekende Venetiaanse architecten hun ideeën die allemaal werden afgewezen vanwege onstabiliteit.

Er ging vijftig jaar voorbij voordat de brug opnieuw werd gebouwd in de vorm van een boog. Antonio da Ponte ontwierp en bouwde de brug tussen 1588 en 1591. Da Ponte gebruikte de oorspronkelijke brug als de basis voor zijn idee. Zijn ontwerp bestond uit twee hellende delen die naar een centrale zuilengang leidden. Aan beide zijden van de zuilengang was er een rij met lokale winkels met bovenaan ronde bogen. De brug staat op een basis van 600 houten palen die het bouwwerk ondersteunen, en is 28,8 meter lang en 22,9 meter breed.

Het ontwerp en de structuur van de brug zorgden voor veel controverse en er waren zelfs twijfels of de brug het weer wel kon weerstaan. De architect Vincenzo Scamozzi voorspelde een toekomstige ruïne.

Het beeld van de Rialtobrug is zo iconisch dat bijna alle films die zich in Venetië afspelen een scène met de brug erin hebben. Een voorbeeld hiervan is Casanova, van Fellini, die werd gefilmd in de Cinecitta-studio’s. Er werd een replica van de brug gebruikt vanwege de kosten om buiten te filmen.

Vanwege de cinematische uitstraling werd de brug zodanig bekend dat de meest bekende bioscoop van New York in de jaren 20 Rialto werd genoemd.

Accommodatie dichtbij de Rialtobrug

Een tocht door de kanalen en langs de bruggen van Venetië is altijd een leuke ervaring, niet alleen vanwege het geluid van het water maar ook vanwege de straten vol historie. Accommodatie dicht bij de Rialtobrug en in Venetië in het algemeen is gevarieëerd en er is een zeer grote vraag, met name in de lente en de zomer. Er zijn deftige, prachtige 5-sterrenhotels in ongelooflijk mooie gebouwen, hoewel de prijzen voor dit type accommodatie niet in ieder budget past. Toeristenappartementen die gehuurd kunnen worden, zijn een ideaal alternatief voor luxe hotels. Verblijf in appartementen wordt meer en meer populair, aangezien er veel voordelen zijn en slechts een aantal nadelen. De hele familie kan onder één dak verblijven en, als u geen zin hebt om te koken, kunt u een authentieke Italiaanse pizza bestellen om in het comfort van het appartement te eten. Als u een van onze appartementen dicht bij de Rialtobrug huurt, kunt u genieten van het rustgevende tempo van het lokale leven, wat in contrast is met het gebruikelijke snelle tempo van toeristen. Italianen zijn in het algemeen zeer open en spraakzaam en u kunt buren horen praten terwijl zij buiten hun was ophangen, of vers gezette koffie ruiken die vroeg in de morgen is gemaakt.

Activiteiten in de buurt van de Rialtobrug

Al deze pracht en kunstwerken vindt u in de buurt van de appartementen die dicht bij de Rialtobrug beschikbaar zijn. Neem een kijkje in onze catalogus en huur het appartement dat u het meest aantrekt. Wij raden aan dat u van te voren reserveert, aangezien er een beperkt aantal appartementen beschikbaar is.

Vervoer naar de Rialtobrug

De luchthaven Venetië – Marco Polo ligt 8 kilometer buiten Venetië. De halte voor bus nr. 5 vindt u bij de uitgang. Deze bus stopt bij Piazzale Roma, waar u kunt overstappen op de nr. 1 of nr. 2 vaporetto (waterbus). U kunt vanaf de uitgang van de luchthaven een taxi pakken naar Piazzale Roma, waar u uw reis moet vervolgen per vaporetto of watertaxi. De watertaxi’s zijn duidelijk aangeduid.

Inschrijven voor onze aanbiedingen
Wat te doen