Appartementen in Pantheon

#OnlyBeFrom meer dan 20.000 bestemmingen

190

Appartementen in Pantheon

ordenen:
Populariteit
Prijs
Beoordeling
Afstand tot het centrum
Grootte
Kamers

Wat te doen

Bezienswaardigheden  

Piazza Navona 259 Appartementen
Largo di Torre Argentina 148 Appartementen
Musei Vaticani 123 Appartementen
Fontana di Trevi 118 Appartementen
Piazza di Spagna 103 Appartementen
Castello di Sant'Angelo 93 Appartementen
Stazione Termini 81 Appartementen
Piazza Venezia 66 Appartementen
Palazzo del Quirinale 57 Appartementen
Stadio Olimpico 24 Appartementen

Laatste reacties

Onze appartementen in Pantheon, Rome, Italië hebben een score van 4 op 5 op basis van 328meningen. Boek uw appartement vanaf US$77/nacht

Appartementen in de buurt van het Pantheon: Accommodatie geschikt voor goden

Het Agrippa Pantheon, of Rome Pantheon, is een tempel die de kosmogonie vertegenwoordigt van een samenleving die toewijding en overtuigingen gebruikte als drijvende kracht voor de ontwikkeling van kunst en cultuur. Het Pantheon werd in 27 v. Chr. gebouwd door Marcus Vipsanius Agrippa en werd vervolgens door Hadrian herbouwd, bovenop de ruïnes die over waren gebleven na de brand van 80 n. Chr. In 609 n. Chr. gaf de Byzantijnse keizer Phocas, de soeverein van Rome, het Pantheon aan Paus Bonifatius VI die het converteerde tot de Santa Maria ad Martyres Kerk. De skeletresten van deze martelaars werden vanuit de kerkers overgebracht naar deze kerk en het was gewijd aan de zuivering van de stad Rome.

Huur vakantieappartementen in de buurt Pantheon vanaf €20

Het woord Pantheon is van Griekse oorsprong en betekent “alle goden”. Volgens onderzoek leek het oorspronkelijke gebouw niet veel op het huidige gebouw. Het gewelf was rechthoekig in plaats van rond, omdat het de sterkte van het Romeinse Rijk en de keizer moest weerspiegelen. De oriëntatie van het gebouw werd ook veranderd en de voorgevel is nu naar het noorden gericht. Voor de tempel, met een zuilengang aan drie van de zijden, werd een plein gebouwd.

Het Italiaanse Ministerie van Cultureel Erfgoed is verantwoordelijk voor het onderhoud van dit bouwkundige wonder, ondanks dat het een kerk is en afhankelijk is van het Vaticaan.

UNESCO zette het historische centrum van Rome en het Pantheon in 1980 op de Werelderfgoedlijst.

Pentecost is een van de typische riten die in het Pantheon worden gevierd. Op 8 juni worden rode rozenblaadjes door de oculus van het gebouw gegooid terwijl het koor “Veni Creator Spiritus” zingt. Dit is schitterend om te zien.

Als u het Pantheon bezoekt, moet u geduldig zijn aangezien er altijd veel bezoekers zijn en u mogelijk moet wachten om naar binnen te kunnen. In het Pantheon is het niet toegestaan foto’s te maken, luid te praten, op de grond te zitten, tegen de muren te leunen, ongeschikte kleding te dragen of uw telefoon te gebruiken. Het Pantheon is geopend van maandag tot zaterdag van 8.30 tot 19.30 en op zondag van 9.00 tot 18.00. Wanneer u uit het Pantheon naar buiten komt, kunt u plaats nemen op een terras op Plaza Rotonda om een kopje koffie te drinken.

Als u dicht bij het Pantheon verblijft voor de zomerzonnewende, die plaatsvindt op 21 juni om 12.00, zorg dan dat u dit prachtige monument bezoekt. U krijgt zo de kans om het interieur van het gebouw te zien terwijl het wordt verlicht door zonnestralen. Dit effect is het bewijs dat sterrenkunde zeer geavanceerd was in de oude tijd.

Accommodatie in de omgeving van het Pantheon

Een wandeling in de omgeving van het Pantheon betekent dat u zich mengt met de historie van de mensheid, met de overtuigingen en de macht waarbij de pracht en perfectie die de mens in staat is te creëren zichtbaar zijn. Er zijn verschillende soorten accommodatie rondom het Pantheon, en deze behoren tot de beste van Rome. Er is een breed aanbod van hotels om uit te kiezen, afhankelijk van uw budget en voorkeur, hoewel hotels in dit gebied vaak duur zijn. Als u naar meer economische opties op zoek bent, raden wij aan onze lijst met appartementen in Rome te bekijken, met name appartementen dicht bij het Pantheon. Deze moderne, goed onderhouden appartementen zijn uitgerust met wifi en zijn zeer mooi ingericht. Wij hebben ook een aantal studio’s en B&B’s die betaalbaar zijn en zeer goed verbonden zijn met de rest van de stad. Ook bieden ze een spectaculair uitzicht op de omgeving.

Ook zijn er overal in de stad hostels en pensions beschikbaar, die zeer betaalbare accommodatie voor jongeren vormen. Dus de beslissing is aan u, afhankelijk van uw budget.

Plaatsen dicht bij het Pantheon

Als u een reis door de Romaanse cultuur wilt maken, is het beste wat u kunt doen een appartement dicht bij het Pantheon huren. Deze mooi ontworpen appartementen zijn goed uitgerust en bieden een goede verbinding met de rest van de stad vanaf de beste locaties.

Vervoer naar het Pantheon

Leonardo da Vinci Airport (Rome-Fiumicino) ligt 32 kilometer van het station Termini. Bussen vertrekken iedere 20 minuten; de rit duurt ongeveer 30 minuten, afhankelijk van het verkeer, en kost €4. Vanaf Termini kunt een taxi, de nr. 64 bus of de nr. 492 bus pakken. Beide bussen stoppen bij de halte Argentina. Taxi’s vanaf Fiumicino naar Rome kosten €48 en zijn te vinden buiten bij de terminals. Alle internationale autoverhuurbedrijven hebben op de luchthaven een balie, in geval u Rome op uw eigen gemak wilt verkennen.

Inschrijven voor onze aanbiedingen
Wat te doen