Appartementen in Notre-Dame

#OnlyBeFrom meer dan 20.000 bestemmingen

67

Appartementen in Notre-Dame

ordenen:
Populariteit
Prijs
Beoordeling
Afstand tot het centrum
Grootte
Kamers

Wat te doen

Bezienswaardigheden  

Musée du Louvre 182 Appartementen
Champs-Élysées 170 Appartementen
Stade de France 149 Appartementen
Arc de Triomphe 141 Appartementen
Tour Eiffel 76 Appartementen
Basilique du Sacré-Cœur 38 Appartementen
Opéra Bastille 36 Appartementen

Laatste reacties

Onze appartementen in Notre-Dame, Parijs, Frankrijk hebben een score van 4 op 5 op basis van 41meningen. Boek uw appartement vanaf US$87/nacht

Appartementen in de buurt van de Notre Dame: Accommodatie in de beste buurt van Parijs

Parijs is een droom voor veel reizigers. Het is een stad met een romantisch beeld met geschiedenis die voldoet aan alle verwachtingen. Met de prachtige rivier de Seine, de geplaveide straatjes, de oude gebouwen en pittoreske cafés, is deze stad ideaal voor romantici. Meer dan 40 miljoen toeristen bezoeken het elk jaar, waardoor het de populairste toeristenbestemming ter wereld is. Bovendien onderscheidt het zich niet alleen door de voortdurende en constante overvloed aan toeristen van over de hele wereld, maar het is een zeer belangrijke financiële hoofdstad, met kunst, mode, shows, gastronomie, onderwijs en cultuur in het algemeen. Terwijl de Eiffeltoren haar onmiskenbare symbool is, is er een historische constructie die kan worden beschreven als een van de meest iconische van de "Stad van het Licht". Het is de prachtige kathedraal van de Notre Dame. De Arc de Triomphe, het Pantheon, de Arc de la Défense en het Louvre zijn onmisbare plaatsen voor iedereen die de stad bezoekt.

Deze geweldige katholieke kathedraal werd tussen 1163 en 1345 in gotische stijl gebouwd. De naam betekent letterlijk "onze vrouw", omdat deze is gewijd aan de Maagd Maria. Het is gelegen in een deel van de stad genaamd "Isla de la Cité" en wordt omringd door de rivier de Seine. Deze kathedraal, als centraal punt in het hart van Parijs en symbool van het katholicisme, stond vaak centraal in de geschiedenis van de stad. Tijdens de Franse Revolutie, bijvoorbeeld, werden verschillende elementen van de kathedraal vernietigd en een aantal van haar schatten werden gestolen. Een paar jaar later riep Napoleon Bonaparte zichzelf uit tot keizer in deze kathedraal.

Naast het historische en monumentale belang, is de kathedraal beroemd in de popcultuur door het beroemde personage van Quasimodo, de persoon die de bellen bedient en die verliefd wordt op de zigeunerin Esmeralda. Deze personages zijn gecreëerd door Victor Hugo in zijn romance Our Lady of Paris in 1931. Het verhaal werd gepopulariseerd door Disney in een animatiefilm, waarbij de architectuur, torens, waterspuwers en klokken van de kerk tentoongesteld werden aan de populaire verbeeldingskracht van de hele wereld. Aangezien het een must-see is, en het gelegen is in een centraal punt van deze ongelooflijke stad, raden we aan een appartement te huren in de buurt van de Notre Dame kathedraal.

Appartementen in de buurt van de Notre Dame - Plaatsen om te bezoeken in de buurt van de Notre Dame

Accommodatie in de buurt van de Notre Dame

De wijk waar de Notre Dame kathedraal ligt, is een van de meest pittoreske van Parijs. Bovendien kun je, vanwege de centrale ligging, de meeste van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad te voet of met het openbaar vervoer bereiken. Parijs, zoals we eerder zeiden, heeft een ongekend aantal toeristen: 40 miljoen per jaar. Dit is een wereldrecord, aangezien geen enkele andere stad dit aantal bezoekers ontvangt. Dankzij deze continue stroom van mensen vindt je een meer dan gevarieerd aanbod van accommodaties in Parijs. Er zijn hotels van één, twee, drie, vier en vijf sterren, naast talloze jeugdherbergen voor jongeren die liever minder betalen, ook al moeten ze de kamer delen met andere reizigers. Als je liever in je eigen tempo van je vakantie geniet, raden we je aan een appartement in de buurt van de Notre Dame te huren. Hotels en hostels hebben niet alleen gedeelde ruimtes, maar ook veel beperkingen (bijvoorbeeld bij het ontbijt). In je eigen volledig ingerichte appartement kun je koken wat je maar wilt, wanneer je maar wilt. Bovendien heb je absolute privacy. Bij Only-apartments hebben we appartementen verspreid over heel Parijs voor alle smaken en prijzen. We hebben studio's voor een of twee personen of grotere appartementen, met een of meerdere kamers. Bekijk ons aanbod en kies wat die het beste past bij jouw wensen, behoeften en budget.

Plaatsen om te bezoeken in de buurt van de Notre Dame

Hoe bereik je de Notre Dame

De kathedraal ligt op een zeer centraal punt van de stad, waardoor je gemakkelijk vanuit vele plaatsen kunt lopen. Als je echter liever met het openbaar vervoer reist, zijn de dichtstbijzijnde metro- en treinhaltes Hôtel de Ville, St-Michel en Cluny-La-Sorbonne. Als je met de bus wilt reizen, stoppen de lijnen 24, 25, 27 en 96 bij de kathedraal. De kerk opent elke dag en de toegang is gratis. Je hoeft alleen te betalen als je de torens wilt bezoeken of als je een rondleiding wilt.

Inschrijven voor onze aanbiedingen
Wat te doen