Appartementen in Musée du Louvre

#OnlyBeFrom meer dan 20.000 bestemmingen

181

Appartementen in Musée du Louvre

ordenen:
Populariteit
Prijs
Beoordeling
Afstand tot het centrum
Grootte
Kamers

Wat te doen

Bezienswaardigheden  

Champs-Élysées 170 Appartementen
Stade de France 148 Appartementen
Arc de Triomphe 141 Appartementen
Tour Eiffel 76 Appartementen
Notre-Dame 66 Appartementen
Basilique du Sacré-Cœur 38 Appartementen
Opéra Bastille 36 Appartementen

Laatste reacties

Onze appartementen in Musée du Louvre, Parijs, Frankrijk hebben een score van 4 op 5 op basis van 100meningen. Boek uw appartement vanaf US$83/nacht

Appartementen dicht bij het Louvre: Centraal gelegen accommodatie

Appartementen dicht bij het Louvre - Plaatsen om te bezoeken in de buurt van het Louvre

Het meest bekende museum van de wereld, het Louvre, ligt op de oever van de rivier de Seine, naast de Tuileriestuin en tegenover de mooiste bruggen in Parijs. Het is nu een typische werelderfgoedlocatie, gebouwd in 1793, aan het begin van de Verlichting. Het museum werd gebouwd om kunst en creatief werk, wat niet het bezit was van royalty of geestelijken, te beschermen op een openbare plek die voor iedereen toegankelijk was om ervan te genieten. De creatie werd een revolutionair moment in de geschiedenis van musea; privécollecties waren voor het eerst in het openbaar te bezichtigen, hoewel het nog eens 55 jaar duurde voordat het museum eigendom van de Franse staat werd.

Het museum is gelegen in het 1e arrondissement, in het hart van Parijs. Oorspronkelijk was het in de 12e eeuw het fort van Filips Augustus, en werd later in de 16e eeuw een paleis. Het museum beslaat 40 hectare en heeft meer dan zestigduizend vierkante meter expositieruimte. Het Louvre was tot 1870 verbonden met het Tuileriespaleis, totdat deze laatste werd verwoest tijdens de Commune van Parijs. Op deze plaats bevindt zich nu een groot open park.

De geschiedenis van het Louvre is bepaald door de loop van de universele geschiedenis. In 1799, tijdens de Franse Revolutie, werd het museum gereorganiseerd dankzij de komst van een groot aantal kunststukken die tot de monarchie behoorden, wat betekende dat de publieke collectie groeide. Het meest bekende kunstwerk dat de revolutie afbeeldt, “Vrijheid leidt het volk” van Eugène Delacroix, is tot op het heden een onderdeel van de collectie van het Louvre.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog moest het museum de meest belangrijke stukken beschermen tegen de Nazi’s en de constante bombardementen. Zo’n 3,690 schilderijen en beeldhouwwerken werden in 37 konvooien in augustus 1939 weggevoerd, waaronder de “Mona Lisa” van Leonardo da Vinci en de “Venus de Milo”, die werd vervangen door een imitatiebeeld gemaakt van gips. Tijdens de bezetting confisqueerde een Nazi-divisie Joodse kunst en objecten en bracht deze naar de Duitse ambassade en drie van de exhibitiehallen van het Louvre werden bezet. Werknemers van het museum hadden niet langer toegang. U kunt dit verhaal aan de hand van afbeeldingen bekijken in een expositie genaamd “Het Louvre tijdens de oorlog – Foto’s 1938-1947”.

Ook zijn een aantal van de incidenten die plaatsvonden in het museum verfilmd. “Francophonia” van de Russische regisseur Aleksandre Sukorov, die in 2014 in Venetië werd geprezen, gaat over de relatie tussen de directeur van de kunstgalerij Jacques Jaujard en Nazi-officier Franziskus Wolff Metternich. Omdat zij beiden kunstliefhebbers waren, werden zij bondgenoten om het te beschermen. De film werd opgenomen in de gangen van het Louvre en documentatiemateriaal uit die tijd, wat het eigendom was van het museum, werd ook gebruikt.

Accommodatie dicht bij het Louvre:

Het Louvre is de meest bezochte plek in het 1e arrondissement van Paris, gelegen naast de grootste meesterwerken van de Franse architectuur. Het museum staat naast de Tuileriestuin en Louvre Rivoli, wat wordt beschouwd als het mooist aangeklede station van de Parijse metro, alsmede andere bouwkundige juwelen die open zijn voor het publiek.

De beste accommodatie in het gebied rondom het Louvre ligt zeer dicht bij dit culturele centrum. Er zijn hotels die aan alle smaken voldoen. Sommige zijn groot met een republikeins decor; andere klein, hedendaags en elegant, en aangepast op het moderne leven. Houd er echter rekening mee dat deze hotels duur zijn en soms is het uiterlijk aan de buitenkant geen weerspiegeling van de realiteit. Als een goede smaak en decor voor u belangrijk zijn, raden wij aan dat u een van onze appartementen in de buurt van het Louvre huurt. Deze zijn er in veel verschillende stijlen: romantisch, klassiek, modern of avant-garde, en liggen allemaal dicht bij de musea en de metrostations. Ook hebben ze natuurlijk licht en zijn ze volledig uitgerust, inclusief wifi-verbinding. Veel van deze hotels staan huisdieren toe en u kunt er vrijwel zeker van zijn dat het er niet al te druk zal zijn. Als u van een vlot leven zonder nonsense houdt, dan zijn studio’s en B&B’s de ideale optie voor u. Deze opties laten u van het leven genieten en zo kunt u in een korte tijd zoveel mogelijk zien. Ze zijn goed uitgerust, eenvoudig bereikbaar vanaf andere locaties en hebben een wifi-verbinding. Iets verder weg van het Louvre (maar wel in hetzelfde arrondissement) zijn er hostels en guesthouses die u tegen een meer redelijke prijs in dit exclusieve deel van Parijs laten verblijven. Neem voor meer uitgebreide informatie een kijkje in onze catalogus van appartementen in de buurt van het Louvre en huur het appartement dat het beste bij u past.

Plaatsen om te bezoeken in de buurt van het Louvre

Als u een van onze appartementen in de buurt van het Louvre huurt, kunt u deze wereld van kunst, cultuur en glamour ervaren zonder een gat in uw budget te slaan. Ons aanbod is er een die u niet kunt weigeren: wij combineren de beste prijzen, locatie en kwaliteit en u kunt met slechts een klik op de muis een van onze appartementen huren.

Vervoer naar het Louvre

De luchthaven Charles de Gaulle-Paris ligt 25 kilometer van het Louvre. De bus nr. 350 bus brengt u naar het metrostation Gare de l’Est. Vanaf daar kunt u een taxi of lijn 7 van de metro pakken naar het station Palais Royal Musée du Louvre. De taxi’s hebben geen vastgestelde prijs. Ook betaalt u per stuk bagage en de prijs van de rit neemt toe tijdens het spitsuur.

Inschrijven voor onze aanbiedingen
Wat te doen