Appartementen in La Giralda

#OnlyBeFrom meer dan 20.000 bestemmingen

72

Appartementen in La Giralda

ordenen:
Populariteit
Prijs
Beoordeling
Afstand tot het centrum
Grootte
Kamers

Wat te doen

Bezienswaardigheden  

Catedral 64 Appartementen
Alcázar de Sevilla 59 Appartementen
Museo de Bellas Artes 33 Appartementen
Plaza de España 25 Appartementen
La Torre del Oro 14 Appartementen

Laatste reacties

Onze appartementen in La Giralda, Sevilla, Spanje hebben een score van 4.1 op 5 op basis van 114meningen. Boek uw appartement vanaf US$76/nacht

Appartementen in de buurt van La Giralda: een droom is in Sevilla

Sevilla beleeft momenteel een nog nooit eerder geziene toestroom van toeristen. De hoofdstad van Andalusië is uitgegroeid tot een van de belangrijkste toeristische centra in Spanje, vanwege de rijke en spectaculaire oude stad, de grootste van het land, met talloze historische wonderen. Naast deze patrimoniale rijkdom zijn er diverse culturele en landschappelijke attracties die moderniteit toevoegen aan het historische verleden.

Het meest iconische gebouw in Sevilla is waarschijnlijk de kathedraal, de Santa María de la Sede de Sevilla. Het is de grootste christelijke kathedraal in gotische stijl van de wereld! Om deze reden, evenals vanwege zijn indrukwekkende architectuur en versiering, wordt het door Unesco beschouwd als een Werelderfgoed en een Site met Uitzonderlijke Universele Waarde. In de kathedraal van Sevilla liggen de overblijfselen van Christoffel Columbus, naast die van verschillende koningen van Castilië.

De bouw van deze enorme kerk begon rond 1400 op de overblijfselen van een oude moskee uit de twaalfde eeuw, waarvan de toren van waaruit de moslims plachten te bidden, bewaard is gebleven. Dit staat bekend als een minaret en degene die bleef staan, als onderdeel van de kathedraal van Sevilla staat bekend als "de Giralda".

De Giralda is een indrukwekkende constructie van honderd meter hoog. Momenteel functioneert het als de klokkentoren van de kathedraal van Santa María. Het is een hoge toren die verschillende lichamen heeft vanwege de complexe geschiedenis en de invloed van de verschillende culturen in Sevilla. Het heeft 24 klokken, waardoor de kathedraal van Sevilla de Spaanse kathedraal is met het grootste aantal klokken. Alleen het onderste deel van de toren, de eerste vijftig meter, komt overeen met de oorspronkelijke minaret van de Almohad-periode. Het bovenste gedeelte is later toegevoegd om zijn nieuwe dienst te vervullen. Tijdens het hele proces van het heroveren van Sevilla, was het normaal dat in de oude moskeeën, toegewijd als christelijke tempels, klokkentorens werden gebouwd op de minaretten.

Giralda betekent "dat het draait". Het ontleent zijn naam aan "de Giraldillo", een bronzen beeld gemaakt door Bartolomé Morel dat werkt als een vaan en dat op de top van deze toren is geplaatst. Het beeld is 3,5 meter hoog en weegt 1300 kg. Het vertegenwoordigt de overwinning van het christelijk geloof (dit was in feite de oorspronkelijke naam). Het dateert van tussen 1566 en 1568, het jaar waarin het werd geplaatst.

Accommodatie in de buurt van La Giralda

Sevilla is een van de meest bezochte steden in Spanje. Toeristen kunnen allerlei soorten accommodaties huren. Er zijn luxe hotels, eenvoudige hotels en hostels voor jongeren die er geen probleem mee hebben om een kamer te delen met andere reizigers, bed & breakfasts en pensions. Er is echter een nieuwe trend in het internationale toerisme, die de beste optie blijkt te zijn voor diegenen die van privacy houden en willen genieten van hun eigen privéruimte en onafhankelijkheid.

Als je het meeste uit je verblijf in Sevilla wilt halen, is er geen betere optie dan het huren van een appartement in de buurt van La Giralda. Het is een centraal deel van de stad vanwaar je ook kunt lopen of het openbaar vervoer kunt gebruiken om andere indrukwekkende wonderen van deze stad vol geschiedenis en cultuur te zien.

Als je je eigen appartement huurt, heb je alle ruimte voor jezelf en je reisgezelschap. Vergeet ontbijt of receptie-uren zoals in de meeste hotels, en geniet van je vakantie in je eigen tempo. Hostels zijn meestal lawaaierig en je moet een kamer, badkamer en gemeenschappelijke ruimtes delen. In je eigen appartement heb je privacy, naast je eigen volledig uitgeruste keuken, waar je lokale gerechten kunt bereiden of een paar drankjes kunt drinken. Bij Only-apartments hebben we veel verschillende appartementen in alle stijlen en maten, afhankelijk van je budget. We hebben studio's voor mensen die alleen of met z'n tweeën reizen en een krap budget hebben. Of je nu alleen reist, met z'n tweeën of met een groep, een appartement is de ideale accommodatie voor je verblijf in Sevilla.

Plaatsen om te bezoeken in de buurt van La Giralda

Hoe bereik je La Giralda

De kathedraal van Sevilla ligt aan de Avenida de la Constitución. Om er te komen met de metro, is de beste optie om lijn 1 te nemen. Het dichtstbijzijnde station is Puerta de Jerez. Als je een bus neemt, kun je de lijnen C4, C3, 5, 41, 42, C1 en C2 nemen. De bushalte is Jardines de Cristina. Met de trein is het dichtstbijzijnde station San Bernardo. Als je rechtstreeks van het vliegveld vertrekt, kun je de speciale AE-bus nemen en uitstappen bij de halte Jardines del Cristina.

Inschrijven voor onze aanbiedingen
Wat te doen