Appartementen in Fontana di Trevi

#OnlyBeFrom meer dan 20.000 bestemmingen

118

Appartementen in Fontana di Trevi

ordenen:
Populariteit
Prijs
Beoordeling
Afstand tot het centrum
Grootte
Kamers

Wat te doen

Bezienswaardigheden  

Piazza Navona 259 Appartementen
Pantheon 190 Appartementen
Largo di Torre Argentina 148 Appartementen
Musei Vaticani 123 Appartementen
Piazza di Spagna 103 Appartementen
Castello di Sant'Angelo 93 Appartementen
Stazione Termini 81 Appartementen
Piazza Venezia 66 Appartementen
Palazzo del Quirinale 57 Appartementen
Stadio Olimpico 24 Appartementen

Laatste reacties

Onze appartementen in Fontana di Trevi, Rome, Italië hebben een score van 4 op 5 op basis van 261meningen. Boek uw appartement vanaf US$66/nacht

Appartementen in de buurt van de Trevifontein: Centrale accommodatie

Iedereen herinnert zich Anita Ekberg die het water van de Trevifontein in gaat terwijl Marcello Mastroianni als betoverd naar haar kijkt, in de Federico Fellini film La Dolce Vita uit 1960. Deze Italiaans barokke fontein werd in de 15e eeuw echter om meer praktische redenen gebouwd. De fontein gaf aan dat er water arriveerde aan het einde van het Romeinse aquaduct Acqua Virgo. In eerste instantie was het een amateuristische constructie. Pas in 1730 organiseerde Paus Clemens XII een wedstrijd om de persoon die de fontein zou bouwen te selecteren. De fontein heeft Palazzo Poli als achtergrond. Neptunes bevindt zich in de centrale niche, de standbeelden van overvloed en gezondheid bevinden zich aan de zijkanten en er zijn twee tritons die de strijdwagen van Neptunes op marmeren rotsen trekken, wat de constructie op de zee doet lijken. De bouw van de fontein duurde dertig jaar en de architect, Nicola Salvi, overleed voordat de constructie werd voltooid. Giuseppe Pannini zette de bouw voort. Helaas is de fontein door vervuiling en ouderdom beschadigd geraakt, en in de jaren negentig werd er een voortdurend onderhoudsproces gestart. Men vreesde het ergste vanwege de reeds ontstane schade aan de fontein, en de daarbij behorende hoge renovatiekosten. In 2014 nam een private entiteit het renovatiewerk op zich. Vorig jaar werd de fontein weer geopend, tot de vreugde van zowel de inwoners van Rome als bezoekers. De naam “di Trevi” komt van de Italiaanse woorden voor “drie wegen”, aangezien de locatie het punt is waar drie wegen samenkomen. Vandaag de dag is dit het gebied met de beste accommodatie in het centrum van Rome. Het is traditie om over je linker schouder muntjes in de fontein te gooien, wat je volgende bezoek aan Rome moet verzekeren. Doe dit ook voor uw geluk als u een van onze appartementen in het gebied rondom de Trevifontein wilt huren.

Huur vakantieappartementen in de buurt van Trevifontein vanaf €20

Net als alle monumenten kent de Trevifontein vele verhalen. Volgens zeggen dronk Carlota van Mexico water uit de fontein na een bezoek te hebben gebracht aan Paus Pius IX. Ze was ervan overtuigd dat mensen haar probeerden te vermoorden en dat het enige veilige water het water uit de Trevifontein was.

De schoonheid van de fontein bereikte het witte doek via bekende filmregisseurs. In 1954 werd hier een scène uit Three Coins in the Fountain gefilmd. In 1960 nam Fellini de meest bekende scène uit de globale filmwereld op, waardoor La Dolce Vita een klassieker werd.

Een ander interessant feit is de hoeveelheid geld dat ieder jaar wordt verzameld door hen, die de muntjes die in de fontein zijn gegooid, verzamelen. Deze hoeveelheid schijnt ieder jaar toe te nemen. Momenteel bedraagt dit ongeveer een miljoen euro, wat aan een goed doel wordt geschonken.

Aparthotels in de buurt van de Trevifontein

Passages, hoeken en kleine steegjes omringen de Trevifontein. Het is een betoverend gebied en een genot voor de zintuigen, net als de accommodatie. Er zijn hotels waarvan de charme niet te evenaren is, maar denk eraan dat de prijzen in deze buurt hoog zijn. Verstopt achter de balkons vol bloemen en majestueuze ingangen vindt u vele studio’s, appartementen, flats en B&B’s. Deze zijn allemaal goed ontworpen en geschikt voor verhuur voor een aantal dagen of weken. Iets verder uit het centrum vindt u ook goedkope hostels; u hoeft slechts de optie die het beste bij u past te vinden.

Plaatsen nabij de Trevifontein

Het gebied bestaat uit middeleeuwse gebouwen en de meerderheid van de bezienswaardigheden zijn hier de kerken en paleizen in de smalle straatjes.

Rome is een stad die perfect is om te leren kennen door rond te lopen en van de bezienswaardigheden te genieten alsmede om te rusten wanneer het daarvoor tijd is. Onze appartementen in het gebied rondom de Trevifontein zijn de perfecte accommodatie en liggen in de buurt van alle voorzieningen in het centrum van Rome.

Hoe kunt u de Trevifontein bereiken

Leonardo da Vinci Airport (Rome-Fiumicino) ligt op 32 kilometer van het station Termini. Bussen vertrekken iedere 20 minuten; de rit duurt 30 minuten en kost €4. Bij Termini kunt u een taxi of bus nr. 85 pakken, en uitstappen bij de halte Tritone/Fontana di Trevi. Taxi’s vanaf het vliegveld in Rome kosten €48 en deze vindt u tegenover de vertrekhal. Ook zijn er vele autoverhuurbedrijven op de luchthaven, wat een goed alternatief is als u alle geheimen die een stad als Rome te bieden heeft wilt ontdekken.

Inschrijven voor onze aanbiedingen
Wat te doen