Appartementen in Checkpoint Charlie

#OnlyBeFrom meer dan 20.000 bestemmingen

1

Appartementen in Checkpoint Charlie

ordenen:
Populariteit
Prijs
Beoordeling
Afstand tot het centrum
Grootte
Kamers

Wat te doen

Bezienswaardigheden  

O2 World 8 Appartementen
Fernsehturm 3 Appartementen
Museumsinsel 2 Appartementen
Potsdamer Platz 1 Appartement

Laatste reacties

Onze appartementen in Checkpoint Charlie, Berlijn, Duitsland hebben een score van 4.8 op 5 op basis van 51meningen. Boek uw appartement vanaf US$137/nacht

Appartementen in de buurt van de Berlijnse muur (Checkpoint Charlie): Een Historische Verblijf in Berlin

Als je van moderne geschiedenis houdt en je bent met name geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met de Koude Oorlog, mag je het beroemde "Checkpoint Charlie", dat West-Berlijn scheidde van Oost-Berlijn tot 1989, niet missen. "Checkpoint Charlie" of "Checkpoint C" is de naam waarmee het meest emblematische toegangspunt tussen de twee delen van de stad bekend stond.

Vanaf de bouw van de Berlijnse Muur in 1961, en de ontwikkeling en intensivering van spanningen tussen westerse landen en Sovjetlanden, werd Checkpoint Charlie een soort symbool van het tijdperk en de situatie van verdeeldheid die er in de Duitse hoofdstad was. Na de Koude Oorlog en de val van de Berlijnse Muur werd de site een toeristische attractie. Het wachthuis is nu gehuisvest in het geallieerde museum in Berlijn-Zehlendorf. De lijn waar de muur die de twee Duitslanden verdeelde stond is gemarkeerd op de kasseien.

Sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog, en met de consolidatie van de Koude Oorlog, werden de Sovjets geconfronteerd worden met het vertrek van een groot aantal jonge professionals die naar de westerse wereld emigreerden. Dit was een van de belangrijkste redenen die hebben geleid tot de bouw van de Berlijnse Muur, die verhinderde dat mensen het communistische land zouden verlaten. Er werden controleposten opgezet, zoals Checkpoint Charlie op het kruispunt van de Friedrichstraße, de Zimmerstraße en de straten Mauerstraße in de wijk Friedrichstadt. Vanwege de zichtbaarheid en het belang ervan, verschijnt dit overgangspunt tussen de kapitalistische wereld en de communistische wereld in veel films en spionageboeken.

Appartementen in de buurt van de Berlijnse muur - Plaatsen om te bezoeken in de buurt van Checkpoint Charlie

Accommodatie in de buurt van Checkpoint Charlie

Berlijn is zonder twijfel een van de meest bruisende steden in Europa. Daarnaast heeft het activiteiten voor alle soorten doelgroepen. Er zijn mensen die het bezoeken voor kunst, historische interesse, het nachtleven, de groene ruimten, politieke activiteiten, grote evenementen en nog veel meer. Berlijn was het meest beruchte scheidingspunt tussen de Sovjetwereld en de westerse wereld tijdens de Koude Oorlog en van bijzonder belang voor liefhebbers van moderne geschiedenis. Omdat het een zeer toeristische stad is, kun je er een zeer gevarieerd aanbod van accommodaties vinden: moderne hostels voor jongeren die willen feesten, luxe vijfsterrenhotels, familie B & Bs en nog veel meer. De beste optie om Berlijn op je gemak te beleven, zonder afhankelijk te zijn van de planningen van andere mensen of ruimtes te delen, is om een appartement te huren.

Bij Only-apartments hebben we een groot aantal flats, studio's en appartementen in de omgeving van Checkpoint Charlie. Vanuit je appartement kun je genieten van rondleidingen in de voormalige Sovjet-zone van de stad, evenals alles met betrekking tot de Berlijnse Muur en de val.

Je kunt genieten van de echte Duitse ervaring terwijl je je eigen plek hebt, met de privacy en het comfort die je reis verdient.

Plaatsen om te bezoeken in de buurt van Checkpoint Charlie

De voormalige grenscontrolepost Checkpoint Charlie zelf is erg interessant, maar als je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van de Koude Oorlog en hoe deze Duitsland heeft beïnvloed, zijn er nog veel andere interessante toeristische plekken die je kunt bezoeken.

Hoe bereik je Checkpoint Charlie

Vanaf het centraal station van Berlijn kun je de M41-bus nemen en ongeveer tien minuten lopen; of je kunt een combinatie maken door de tram RE2 te nemen tot aan het station Friedrichstraße en dan de U6 naar Tempelhof te nemen tot de Kochstraße, vanwaar je minder dan 100 meter moet lopen.

Vanaf de luchthaven Berlijn-Tegel neem je de TXL-bus en stap je uit bij Unter den Linden / Friedrichstr. Dan moet je ongeveer 10 minuten lopen.

Vanaf Schönefeld neem je de RE7 naar station Friedrichstraße en de U6 richting Tempelhof naar Kochstraße, vanwaar je minder dan 100 meter hoeft te lopen.

Inschrijven voor onze aanbiedingen
Wat te doen