Appartementen in Budapest Opera House

#OnlyBeFrom meer dan 20.000 bestemmingen

27

Appartementen in Budapest Opera House

ordenen:
Populariteit
Prijs
Beoordeling
Afstand tot het centrum
Grootte
Kamers

Wat te doen

Bezienswaardigheden  

St Stephen's Basilica 11 Appartementen
Parliament 4 Appartementen
Chain Bridge 3 Appartementen
Fisherman's Bastion 3 Appartementen
Heroes Square 2 Appartementen
Gellért Thermal Baths 2 Appartementen

Laatste reacties

Onze appartementen in Budapest Opera House, Boedapest, Hongarije hebben een score van 4.4 op 5 op basis van 272meningen. Boek uw appartement vanaf US$27/nacht

Appartementen in de buurt van het Boedapest Operahuis: Centraal gelegen accommodatie

Het Boedapest Operahuis vertegenwoordigt de verfijnde Hongaarse smaak in kunst en hun waardering hiervoor. Boedapest wordt niet voor niets beschouwd als het Parijs van het oosten. Het hoofdkwartier van de Hongaarse Staatsopera dateert uit 1884, toen het Boedapest Operahuis werd geopend door keizer Frans Jozef I tijdens een grootse openingsceremonie die werd bijgewoond door het hof en de voornaamste leden van de Europese aristocratie. De foutloze architectuur en structuur maakten dit operahuis al snel een van de beste Europese operatheaters, en een rivaal van de opera in Wenen. De buitengewone akoestiek werd beroemd en geprezen, en het werd het meest populaire theater onder kenners van klassieke muziek. Een van de art directors was de grootse Oostenrijks-Hongaarse dirigent en componist Gustav Mahler. De pianist en etnomusicoloog Béla Bartók trad hier ook op.

Het operahuis ligt in het stadsdeel Pest, op het adres 2 Andrássy boulevard. Deze grote boulevard is waar de Hongaarse bourgeoisie en aristocratie in 1880 hun huizen en paleizen, omringd door tuinen, bouwden. Net als vandaag de dag startte het operaseizoen in de lente, in april, en was het een sociaal evenement dat de beste zangers en muzikanten uit Europa aantrok. Dit evenement was voor de inwoners een kans om te laten zien hoe rijk ze waren, aan de hand van bijvoorbeeld jurken geborduurd met gouden draden, parels, edelstenen en juwelen – jurken gemaakt door de beste ontwerpers uit dat tijdperk.

Miklos Ybl ontwierp het gebouw in de vorm van een hoefijzer, met een capaciteit van 2.400 toeschouwers. Ybl was op dat moment een populaire architect en een groot deel van de paleizen aan Andrássy Boulevard is zijn werk. Het hoogtepunt van zijn neo-renaissance ontwerp is de binnenkant van de koepel met muurschilderingen en dramatische verlichting. Het is een kunstwerk dat, ondanks de tragische politieke gebeurtenissen die in de 20e eeuw in Hongarije plaatsvonden, staande is gebleven.

Heden ten dage is de omgeving van het Boedapest Operahuis de thuisbasis geworden van miljonairs, luxe ontwerpers en internationale merken die hun hoofdkwartier hebben gevestigd op de mooiste boulevard in Oost-Europa. In de etalages ziet u onder andere collecties van Luis Vuitton, Roberto Cavalli, Gucci en Burberry.

Huur vakantieappartementen in Boedapest Opera House

Accommodatie in de buurt van het Boedapest Operahuis

Een wandeling in de omgeving van het Boedapest Operahuis betekent het herleven van het majestueuze verleden van Andrássy Boulevard. Het ligt niet ver van de romantische Danube, die een meer hedendaags gevoel toevoegt. Tussen de enorme gebouwen vindt u de meest voortreffelijke verscheidenheid aan accommodatie. Er zijn luxe hotels, minder dure hotels en zelfs hotels voor mensen die met huisdieren reizen. Dit kost echter allemaal wel wat en hoe meer luxe en voorzieningen u nodig hebt, hoe duurder deze hotels zijn. Vergelijkbare alternatieven tegen een meer redelijke prijs zijn de prachtige, schitterende, ruimtelijke appartementen in neo-klassieke stijl in een moderne setting die zijn uitgerust met wifi en andere moderne technologie. Veel van deze hotels staan huisdieren toe. Voor jongeren die slechts op zoek zijn naar een plek om te rusten, zijn studio’s en B&B’s goede alternatieven. Deze zijn economisch en goed uitgerust, met wifi, een keuken en een wasmachine. Hoewel er in het gebied geen hostels of pensions te vinden zijn, vindt u deze een eindje verderop wel tegen zeer betaalbare prijzen. Zoek op onze website naar het beste aanbod van accommodatie in de buurt van het Boedapest Operahuis om uw droom om een zomeravond in Pest door te brengen waar te maken.

Activiteiten in de buurt van het Boedapest Operahuis

De stad Boedapest, gelegen aan de rivier de Danube, bestaat uit Boeda en Pest, met Boeda op de westelijke oever en Pest op de oostelijke oever. De eerste plek die u moet bezoeken is het Boedapest Operahuis. U zult er geen spijt van krijgen. Zelfs wanneer u het gebouw van buitenaf ziet, zult u zich realiseren dat het het waard is. De opera is zeer redelijk geprijsd.

Bekijk ons aanbod en huur een van onze appartementen in de buurt van het Boedapest Operahuis. Deze zijn allemaal goed uitgerust en makkelijk bereikbaar, dicht bij winkelgebieden, restaurants, cafés, de dierentuin en de thermale baden. Het beste van alles zijn de prijzen, die het meest voordelig van de markt zijn wanneer u zoekt naar accommodatie in Boedapest.

Vervoer naar het gebied in de buurt van het Boedapest Operahuis

Budapest – Ferihegy Airport ligt op ongeveer 25 kilometer afstand en ongeveer 30 minuten vanaf het centrum van Boedapest, afhankelijk van het verkeer. Om het Boedapest Operahuis te bereiken neemt u bus 200E, die u naar het station Kobanya-Kispest brengt waar u per taxi verder kunt reizen of met lijn 3 naar station Déak Ferenc tér, waar u overstapt naar lijn 1 die u naar het station Opera brengt. Stap niet in bus 200E zonder kaartje; deze kunt u kopen bij de machine bij de uitgang van de luchthaventerminal. Reizen per taxi is een alternatief; buiten de luchthaven staan er vele te wachten. Als u een auto huurt, kunt u zich vrij bewegen om in korte tijd meer te kunnen zien.

Inschrijven voor onze aanbiedingen
Wat te doen